ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014/2015

2015-10-20 11:04

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΜΝΩΔΙΑΣ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΣ 2014/2015

 

Αιδεσιμώτατε Πάτερ Γεώργιε, εκπρόσωπε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου,

ευλογείτε,

Καλώς ήλθατε στη Σύναξη μας για τον ετήσιο Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων του Φροντιστηρίου της Εκκλησιαστικής Υμνωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου που κλίνει οκτώ χρόνια ζωής από τότε που ιδρύθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.

Θα θέλαμε μετά τον Αγιασμό να σας κάνουμε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του περασμένου σχολικού έτους 2014/2015 που, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει όλους μας, πήγαμε πού καλά.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού αυτού, το Φροντιστήριο συνέχισε την δράση των προηγουμένων ετών με καινούργιους μαθητές, επί το πλείστο σε θρησκευτικές συνάξεις ή εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του νησιού μας:

1.      Στο Φροντιστήριο φοίτησαν δωρεάν 46 μαθήτριες και μαθητές, μικρής και μεγάλης ηλικίας, από τα Τμήματά μας της Πόλεως Ρόδου, Φανών, Φαληρακίου, Παστίδας.

2.      Γράφτηκαν 5 μαθήτριες και μαθητές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Φροντιστηρίου μας στο Ωδείο CORELLI της Ρόδου στη Α’, Γ’ και Δ’ τάξεις και για πτυχίο Ιεροψάλτου.

3.      Η Μικτή Χορωδία του Φροντιστηρίου συμμετείχε σε θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως στα δύο καθιερωμένα πανηγύρια του Αγίου Νεκταρίου, την ετήσια Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στα πανηγύρια του Αγίου Θωμά στη Μεσαναγρό, του Σωτήρος και του Αγίου Νικήτα Φανών.

 

Η σχολική χρονιά 2014/2015 αφιερώθηκε περισσότερο στο Ιερό Αναλόγιο (Πανηγύρια, Μεσονυκτικές, Παρακλήσεις…) όπου αναδείχθηκαν μαθήτριες και μαθητές όπως η πρωτοψάλτρια κα Σούλα ΜΑΡΑΚΓΟΥΔΑΚΗ στις Φάνες και η πρωτοψάλτρια κα Ειρήνη ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗ στη Ρόδο μαζί με τον κ. Τσαμπίκο ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ στην Αρχίπολη.

 

Μέχρι στιγμής το Φροντιστήριο έχει εκπαιδεύσει ψάλτριες και ψάλτες με ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα που υπηρετούν άξια και ανιδιοτελώς στα αναλόγια των ενοριών της Πόλεως Ρόδου αλλά και των χωριών μας.

Το Φροντιστήριο χαίρει πάντα της αγάπης και του θαυμασμού όλων των συμπατριωτών μας όπου και να εμφανίζεται λόγω της ανεκτίμητης προσφοράς στην Τοπική Εκκλησία και γενικά στην ευρύτερη κοινωνία της Ρόδου. Όλο και περισσότερο νέα μέλη προσέρχονται στους κόλπους του για να βρούνε δωρεάν και σωστή διδασκαλία και σίγουρη κατάρτιση για να ψάλλουν σε σύντομο χρόνο στο Ιερό Αναλόγιο εξυπηρετώντας τις μεγάλες ανάγκες των ενοριών μας, του Κλήρου και του Λαού της Μητροπόλεώς μας.

Το Φροντιστήριο δεν ζητά τίποτα (δεν επιδοτείται από κανέναν) άλλο παρά μόνο από τους μαθητές, μαθήτριες και φίλους να στηρίξουν πάντα το έργο αυτό που συμβάλλεται τα μάλλα στο γενικό πνευματικό και  ποιμαντικό έργο της Ιεράς μας Μητρόπολης.

 

Μια θερμή παράκληση: μη μας ξεχνάτε στις προσευχές σας γιατί το έργο αυτό είναι δύσκολο, επίπονο όμως ευχάριστο και ευλογημένο.

 

Σύνθημα μας είναι: Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν και αντέχουν για την αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας μας. Αμήν.

 

 

+ Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος ΠΙΚΙΑΣ